Apple ще представи най-големия iPad в историята си през есента

Нововъведението се дължи и на патентования процесор M2

Apple ще представи най-големия iPad в историята си през есента | StandartNews.com

Инсайдерът Majin Boo, който преди това направи няколко потвърдени вече твърдения за анонсите на WWDC 2022, сподели подробности за плановете на Apple да разшири серията си таблети. Според негови източници, тази година компанията ще представи най-големия iPad в историята си.

Според наличната информация, тази есен Apple ще представи чисто нов iPad Pro с диагонал на дисплея 14,1 инча. Припомняме, че сега таблетът се предлага във версии с 11- и 12,9-инчов екран. Съобщава се, че по-големият iPad Pro ще разполага с поне 16 GB RAM и 512 GB памет, но не са изключени и по-усъвършенствани конфигурации.

Нововъведението се дължи и на патентования процесор M2, който се намира в MacBook Air (2022). Все още няма други подробности за устройството. Що се отнася до iPad Pro 11 и iPad Pro 12.9, тези модели не се очаква да получат толкова голямо подобрение. Вероятно Apple ще постави в тях процесор M2. Има и слухове, че 12,9-инчовата версия ще има малко по-тънки рамки около дисплея.

Представянето на новите iPad-и се очаква през септември или октомври. Устройствата ще се предлагат с операционната система iPadOS 16, чиито основни нововъведения са пълната поддръжка на външни монитори и възможността за отваряне на приложения в прозорци със свободна промяна на размера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай