Турски хотели "повтарят" храни по шведските маси

Сред повторно използваните продукти са пастьоризирани маслини, сирене, масло, мед, конфитюр

Турски хотели "повтарят" храни по шведските маси | StandartNews.com

Признание от Турция – някои хотели повторно сервират храни, които вече веднъж са присъствали по шведските маси за закуска в хотелите, съобщава РИА новости, като се позовава на шефа на Федерацията на хотелиерите Осман Айък.

„В системата „ол икнлузив“ определени хранителни продукти могат да „циркулират“, т.е. да се използват за втори или трети път. Така те допълват шведските маси“, казва той.

В списъка на продуктите за многократна употреба попадат пастьоризирани маслини, сирене, масло, мед, конфитюр и др. Например, ако тези продукти са били предлагани на гостите сутрин, но не са били използвани, те могат да бъдат поставени на масата пак на обяд или вечеря.

В същото време, хотелите се придържат към строги правила: никога не поставяйте на масата остатъците от храна, присъствали в чиниите на посетителите - такива продукти веднага се изхвърлят на боклука. Освен това на гостите не се предлагат ястия, които не могат да издържат по-дълго съхранение.

Айък отбелязва, че има строги правила за съхранение и използване на продукти в турските хотели, така че никой не може да се отрови от тях.

РИА Новости публикува и любопитна ститистика:

През април станало известно, че 16% от руснаците отиват на почивка с храната си. И мъжете са по-загрижени за този проблем от жените. Освен това руските туристи се настаняват в хотела, носейки собствени лекарства (67% от респондентите), чехли (21%), кърпи (16%), сешоар (15%), чай или кафе (14%), хавлия (8%), тирбушон (7%), бързовар (6%) и спално бельо (2%).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай