Обаждане по телефона мъчи Путин! Кого чака

Разкритието на Песков

Обаждане по телефона мъчи Путин! Кого чака | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин е готов за всякакви контакти, които биха помогнали на Москва да постигне целите си - за предпочитане по мирен път. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че скоро не е имало инициативи от страна на лидерите на Германия и Франция за контакт с Путин.

"Чухме много от германския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон, които обещаха да продължат ангажимента си с руския президент Владимир Путин, за да се намерят начини за излизане от ситуацията, но напоследък нямаше такива инициативи. Чух пет-шест изказвания на Макрон за готовността му да се обади на Путин за разговор, но нека всички знаят - не е имало искания, планове или уточняване на възможни дати за такъв разговор", посочи Песков, цитиран от news.bg.

Същевременно той изтъкна готовността на руския лидер за диалог. "Президентът Путин беше и остава отворен за всякакви контакти, които могат да помогнат на Русия по някакъв начин да постигне целите си. За предпочитане по мирен път, на масата за преговори, но когато това не е възможно, и с военни средства, както в момента виждаме", отбеляза говорителят на Кремъл.

"Ако говорим за съдържателност, тук има голяма въпросителна. Защото едно е, когато си неутрален по отношение на страните в конфликта, а друго е, когато косвено участваш във военните действия и заявяваш намерение да увеличиш намесата си, и то на страната на един от участниците - в случая Украйна", посочи Песков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай