Нетаняху скръцна със зъби! Каза кога ще има палестинска държава

Израел ще продължи да се противопоставя на едностранното признаване на палестинска държава

Нетаняху скръцна със зъби! Каза кога ще има палестинска държава | StandartNews.com

Израел обяви днес официално, че се противопоставя на "едностранното признаване" на палестинска държава и каза, че подобно споразумение може да бъде постигнато само чрез преки преговори, предаде Ройтерс.

Премиерът Бенямин Нетаняху вкара "декларативно решение" за гласуване в кабинета, който единодушно прие мярката, се казва в изявление.

Нетаняху заяви в началото на седмичното заседание на кабинета, че това решение е взето след "неотдавнашните разговори в международната общността за опит за едностранно налагане на Израел на палестинска държава."

Войната в Газа, която бушува от 7 октомври насам, след като "Хамас" извърши нападение срещу Израел, е поредната в рамките на конфликта между израелци и палестинци, който продължава вече седем десетилетия и дестабилизира Близкия изток, припомня Ройтерс. Усилията за постигане на решение за две държави - палестинска държава на Западния бряг и в ивицата Газа заедно с Израел - са в застой от 2014 г. насам.

Президентът на САЩ Джо Байдън се опитва да постигне още по-всеобхватно споразумение в Близкия изток, което да включва нормализиране на връзките на Саудитска Арабия и други арабски държави с Израел, както и създаването на палестинска държава.

Според канцеларията на Нетаняху официалното израелско изявление отразява факта, че "Израел отхвърля категорично международния диктат по отношение на постоянно споразумение с палестинците. Ако се стигне до споразумение, то ще бъде постигнато само чрез преки преговори между страните, без предварителни условия."

"Израел ще продължи да се противопоставя на едностранното признаване на палестинска държава. Такова признаване след клането на 7 октомври ще бъде огромна, безпрецедентна награда на тероризма и ще попречи на всяко бъдещо мирно споразумение", се казва в него.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
onlyblack
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея---- https://do.my/bluestone

Откажи