Хлапе разкъса шедьовър за $1,5 млн.

Хлапе разкъса шедьовър за $1,5 млн. | StandartNews.com

Момчето се спънало в залата, галерията пое вината

Тайванче на 12 години се спъна и проби дупка с ръката си в ренесансова картина от XVII век за 1,5 милиона долара, съобщи в. "Индипендънт". Повредената картина е "Цветя" от Паоло Порпора. Шедьовърът е част от изложбата "Лицето на Леонардо: Образи на един гений" в Тайпе.

Запис от залата показва как децата слушат обясненията на екскурзовода и след това се насочват към друга творба. Едно момче, с черни шорти и маратонки, останало назад. То не гледало в краката си и обувката му се закачила в стойката на въжето. Политнало и дясната му ръка, с която държало безалкохолна напитка, пробила дупка в картината.

Организаторите на изложбата влезли в положението на малкия и изобщо не позволили момчето да се чувства виновно за инцидента. Те заявили, че няма да настояват родителите му да платят реставрацията. Картината, която е от частна колекция, е застрахована.

Момчето е било много притеснено и се наложило доста да го успокояват. Заради инцидента изложбената зала е била затворена вчера следобед, а картината дадена на реставратор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай