7,2 по Рихтер разтърси Тайван, има загинали

Това бе най-силното земетресение в Тайван от поне 25 години

7,2 по Рихтер разтърси Тайван, има загинали | StandartNews.com

Източник: NBC News

Поне четирима души са загинали при земетресението с магнитуд 7,2 което стана по-рано през деня в Тайван, предаде Ройтерс.

Китай предложи помощ на Тайван след силното земетресение, което разтърси днес острова, информира ДПА.

По данни на тайванската Централна метеорологична администрация (ЦМА) земетресението с магнитуд 7,2 е станало в 7:58 ч. на дълбочина 15,5 км. Епицентърът е бил на около 25 км югоизточно от Хуалиен в Източен Тайван, съобщи ЦМА.

Земетресението е причинило широко разпространени тежки повреди на сгради и е ранило все още неизвестен брой хора на острова, който има повече от 23 милиона жители.

Говорителката на Бюрото по въпросите на Тайван Чжу Фънлян заяви, че властите в Пекин са силно обезпокоени от ситуацията. Китай следи ситуацията и е готов да предложи помощ при бедствия, каза тя.

Премиерът на Япония Фумио Кишида съобщи в официалния си профил, че неговата страна е готова да предостави всякаква необходима помощ на Тайван след мощното земетресение, предаде Ройтерс.

Тайван има независимо правителство от 1949 г., но Китай смята самоуправляващата се демокрация за част от своята територия, припомня ДПА.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай