Роналдо, Нойер и Меси в битка за "Златната топка"

Роналдо, Нойер и Меси в битка за "Златната топка" | StandartNews.com

Цюрих. Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси и вратарят на Германия и Байерн Мюнхен Мануел Нойер са финалистите в надпреварата за "Златната топка".

Победителят ще получи ценния приз на церемония в Цюрих на 12 януари. Миналата година той бе връчен на аса на Реал Кристиано Роналдо. Преди това "Златната топка" ставаше притежание на Лео Меси в четири поредни години.

Карло Анчелоти, Йоаким Льов и Диего Симеоне са тримата претенденти за приза Треньор на годината за 2014.

Претендентите за Гол на годината на ФИФА, на името на легендарния унгарски нападател Ференц Пушкаш, също са три.
Първият гол е на Стефани Роше, която преодоля перфектно съпротивата на бранителка на съперника от Уексфорд и с плътно воле матира вратарката. Това стана на двубоя от ирландското първенство при дамите между Пиемонт Юнайтед и Уексфорд Ютс. Вторият гол е на Хамес Родригес от Колумбия, който разстреля вратата на Уругвай по време на Мондиала в Бразилия това лято. Третото попадение е летящият плонж на холандеца Робин ван Перси, с който вкара във вратата на Испания по време на двубоя на "лалетата" срещу "Ла фурия роха" на Мондиала в Бразилия. Нападателят на Манчестър Юнайтед се разписа с глава след пас на Дейли Блинд, информира Гонг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай