Мъри: Доволен съм от целия мач, успех на Лудогорец и Берое

Мъри: Доволен съм от целия мач, успех на Лудогорец и Берое  | StandartNews.com

Бургас. Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов сподели мнението си след победата на "канарчетата" с 5:0 над казахстанския "Астана". Стоилов коментира и предстоящия сблъсък с Жрински Мостар.

Ето какво каза той след мача, цитиран от официалната страница на тима:

Щастливи сме от това, че успяхме да елиминираме един сериозен противник. Изиграхме два изключително тактически мача. Успяхме да запазим нашата дисциплина и организация в играта, дочакахме нашия момент и оттам нататък всичко беше по-лесно. До изгонването на играча на Астана имахме териториален превес, но не успяхме да създадем сериозни ситуации. През първата част видях огромно напрежение в нашите атакуващи футболисти, може би от голямото желание и от това, че искаха да се представят добре и да решат мача. Знаехме, че е изключително важно да продължим напред, все пак това е първо участие на Ботев в Европа от 18 години. Мачове, които завършиха с 6 отбелязани гола и без нито един допуснат показват, че отборът не се поддаде на емоции и тръпка, а игра изцяло дисциплинирано и организирано – така, както подобава да играе един европейски отбор.

Доволен съм от целия мач, защото гостите имаха една реална ситуация пред нашата врата. Когато има такива отлични 25 минути с един гол се променя самочувствието и настроението в отбора – така е в Европа.

Желанието, което аз имам е, феновете да подкрепят отбора така, както го правят до момента, да го следват навсякъде – най-важно е именно името Ботев. Изключително важно е да се знае, че ще има и тежки моменти и тогава отборът също ще има нужда от подкрепа. Никога не съм искал уважение само към мен, винаги съм искал само за отбора – аз съм част от него. Тимът има достатъчно подкрепа. От нас се иска много да работим и хората, които са около отбора, да вярват в работата, която вършим треньорите и играчите.

Не мога да правя съпоставки между Астана и Жрински. Умишлено не се опитах да видя тимовия лист, имам горчив опит от такива мачове. Имам доста спечелени евробитки, но естествено имам и загубени. Още по пътя ще изгледаме някой мач на следващия ни противник. Важно е в следващите 2-3 дни футболистите да бъдат възстановени и да ги запазим твърдо стъпили на земята, защото идва следващият мач.

Не съм очаквал, че ще победим с 5:0, защото Астана е изключително сериозен отбор и заслужават уважение за стила и начина, по който играят. Имаше напрежение, защото не ми се искаше два български клуба да загубят мачовете срещу казахстанските тимове. На футболистите в съблекалнята казахме, че ние представяме България и ще е много тежко да отпаднем от казахстански отбор.

Пожелавам успех на Лудогорец и Берое, дано повече отбори се класираме в третия кръг на евротурнирите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай