Кубрат разби чалгата по пътя към върха

И след 12 км крос боксьорът е готов за партия шах

Кубрат разби чалгата по пътя към върха | StandartNews.com

Много неща се казаха и изписаха за големия успех на Кубрат Пулев. Най-силният ни боксьор вече е официален претендент за световната титла в тежка категория. Кобрата има 18 победи от 18 мача на професионалния ринг. Със сигурност Кобрата заслужава само похвали за това, което направи. Той беше тотално отписан след олимпиадата в Пекин през 2008-а. Изля се много помия и в обществото се насади мнение, че провалът на Пулев се дължи на отношенията му с Андреа. Тогава всеки пишеше, че фолк певицата го разсейва, тормози и какво ли още не. Това била причината Кобрата да падне още на осминафинал от тогавашния световен шампион Роберто Камареле (Кол), който по-късно грабна златото. "След тази олимпиада много хора ме отписаха. Изля се невероятна помия", разказва Кобрата. Някои от най-тежките критики гласяха, че Пулев е станал "чалга личност" - в най-лошия смисъл на думата. Но ето какво стана пет години по-късно! Къде са тези критици сега? Само преди 6 дни Кобрата надигра най-силния профи боксьор на САЩ - Тони Томпсън, а Андреа отново е до Пулев!

Какво излиза? Явно е възможно да харесваш и слушаш такава музика и пак да си на върха. Тоест между това да слушаш попфолк и да си "чалга личност" има огромна разлика. Следователно проблемът е в желанието, нагласата, и разбира се, концентрацията. "Кубрат снощи беше в залата за тренировки до 10 часа", разкри вчера личният му треньор Михаил Таков.
Не само заради Андреа фолкът е в кръвта на Пулев, което обаче не го прави "чалга личност". На такива спортисти (основно футболисти) сме се нагледали достатъчно в България. Именно за това връзката на Кобрата с русата красавица обаче не е за поза, а чувствата им са автентични. Всеки път когато Пулев се прибира, след като е разбил поредното голямо име в бокса, първият човек, когото прегръща и целува на летището, е певицата. Европейският шампион, както и брат му Тервел мечтаят за големи семейства с много деца. "Бия Кличко и се женя на ринга", обеща Кобрата преди дни.

Освен че нокаутира "чалгата" като поведение и начин на живот по пътя към върха, Кубрат успява и защото се премести в Германия. Условията за подготовка там са несравними с тези у нас. "Там мога да посоча когото си искам за спаринг партньор. Така се развивам. Докато в България положението е много зле. Тервел в момента тренира с едно момче българче, и то само с лява ръка. Просто няма начин да качи нивото си така. Не се развива", разкрива Кубрат. "Водих го при мен на спаринг в Германия. Игра с Ернандес, който е световен шампион. Един от най-добрите в света. Направиха приличен спаринг. Даже брат ми на моменти беше по-добър, а Ернандес си счупи ръката в него и до момента няма мачове след този двубой. Мисля, че там разбраха кой е Тервел Пулев", разказа още Кобрата.

Шахът е любимото хоби на Кубрат. "След 12 км крос едвам виждам фигурите, но съм търпелив и в почивните дни си връщам на противника зад дъската. Гаджето също се опитваше преди време с шофьора и нейна приятелка да играят срещу мен, но не успяха", разкрива Пулев.

Като човек Кобрата е открит, общителен и голям патриот. "А и спечелването на тези пояси много го промени. Успехите го направиха още по-голям професионалист", споделя наблюденията си Таков, който най-добре може да коментира еволюцията на шампиона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай