Събота,

Христо Янев прави център за деца с аутизъм

От: Пламен Вълков -
Христо Янев прави център за деца с аутизъм
A
A
A

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев създава център за деца с аутизъм в София. В интервю за Дарик радио и dsport той обясни, че благотворителната му идея вече е подкрепена от много хора, между които и футболни звезди искащи да помогнат на малчуганите. 

Янев бе категоричен, че децата с аутизъм заслужават равен шанс в обществото, като за целта те се нуждаят от професионални грижи и помощ. 

"Идеята се зароди спонтанно. Още в много начална фаза тя веднага бе подкрепена от доста хора, които откликнаха на молбата ми. Искам да помогна на деца с аутизъм, като се създаде център за тях. Той трябва да бъде оборудван и обзаведен по начин, по който те да получават нужните грижи и за тях да се грижат най-добрите специалисти, които да помагат не само на тях, но и на техните родители. За децата и родителите им е изключително важно да получават грижа на най-високо ниво. Заел съм се с тази задача, тъй като и аз съм минал частично по този трънлив път. Искам да дам възможност на повече деца да получат професионална грижа и помощ, за да могат да имат равен шанс в обществото. Много хора подадоха ръка. Ще включа в кампанията истински звезди. Ще опитам всеки, който се включи в кампанията да успее да се докосне до тях и да му остане незабравим спомен. Центърът искам да бъде базиран в София. Говорил съм със специалисти, които са от над 20 години в тази сфера. Искам да направим това нещо с чисти сърца и специалистите да обръщат необходимото внимание на децата", каза Янев.

Той коментира и подновяването на efbet Лига, като сподели, че е доволен от видяното в първите мачове.

"Много е хубаво да гледаш български футбол, особено когато си закърмен с него. Видяхме много интересни и стойностни мачове. Също така видяхме как някои отбори все едно не са имали пауза включвайки се отново в шампионата. Това може само да ни радва. Гледах почти всеки един мач и смея да твърдя, че нивото беше добро", заяви Янев. 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички