Франция оцеля! Световният шампион е на полуфинал

В драматична битка срещу Англия

Франция оцеля! Световният шампион е на полуфинал | StandartNews.com

Поредната изключителна драма на световното първенство!

В класическа битка световният шампион Франция успя да излъже историческия си съперник Англия с 2:1 и се класира на полуфиналите!Англичаните също зааслужаваха да отидат на полуфинала, но отново съдбата не бе с тях в ключов момент.

 В 17-та минута- ГОЛ ЗА ФРАНЦИЯ! След постепенна атака, "петлите" успяха да излязат напред в резултата!  Мбапе напредна опасно отляво, навлезе навътре, комбинира с Усман Дембеле, който бе затворен от бранител на Англия по десния фланг и намери Антоан Гризман.

Той продължи към Орелиен Чуамени, който от далечна дистанция не се поколеба и стреля в левия ъгъл за 0:1!

След борба между Дайо Упамекано и Хари Кейн, нападателят на Англия падна и поиска дузпа, въпреки че имаше съмнения дали нарушението е в наказателното поле. Съдията даде знак играта да продължи, ВАР се намеси и потвърди решението му. 

В 28-та минута - Шанс за Англия! Удар от дистанция на Хари Кейн, Лорис изби в корнер. Това бяха минутите на натиск на англичаните, след което играта се успокои.

52-а минута -Дузпа за Англия! Сака бе фаулиран от Чуамени и реферът беше неколебим - 11-метров наказателен удар за "Трите лъва"! 

ГОЛ ЗА АНГЛИЯ! Хари Кейн разстреля от бялата точка мрежата на Лорис с бомбен шут - 1:1! Напълно заслужено с оглед на играта на англичаните след почивката!

Нов шанс за Англия! Хари Магуайър отскочи и намери топката на голяма височина, на опита му обаче липсваше малко повече точност и той се отби от лявата греда.

Вечният Оливие Жиру! ГОЛ ЗА ФРАНЦИЯ! Само минута след като се отличи с пропуск, Оливие Жиру се реваншира по безценен начин. При късо изпълнение на корнер, Гризман намери с отлично центриране Жиру, който с глава прониза Пикфорд за 1:2. Това стана в 78-та минута.

Три минути по-късно. Втора дузпа за Англия!  Огромното напрежение върху Хари Кейн обаче този път му попречи. Пропуск! Жалко за Англия.

Осем минути добавено време на драмата. Тя завърши с неточен удар на Рашфорд в последните секунди.Край!

 

 

 

.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай