Науката още разгадава Аристотел

Науката още разгадава Аристотел | StandartNews.com

Ние, селяните, лекуващи гражданите, които са ужасно изморени от тежката и непосилна работа в чалга и рап работилницата, се извиняваме за непристойното ни присъствие в отрудената ни държавица. Отдаваме нужното на чалга и рап шаманите и ги молим да подобрят медицината чрез надъханите си култови ритуали. Лето 2014-то: група доктори, нарочени за подборен отстрел.

 

Не се чудете на тези слова. Историята е едно колело, което се върти и като механичен чук в ковашка работилница кове своите кадри - къде пристойни, къде непристойни. Дали е чалга, дали е рап, то и него майка го е раждала. И тя е потърсила услугата на лекаря и акушерката. Освен ако "нещото" не се е раждало в някоя небесна каруца и не са го акуширали таласъми и други паранормални същества, та да плюе медицината. Но един факт не трябва да се забравя. Медицината е огледало на съвкупността от хора, мислещи се за индивиди, битуващи в райското кътче България. Употребявам думата индивид, но по-точната, отнасяща се за по-голямата част, е комплексар. Това, че ядеш, евентуално се размножаваш и изпълняваш някои други физиологични функции, не те прави отговорен човек. Защо отговорен? Защото да си българин звучи гордо. Най-лесното оправдание за всяка постъпка е, че всичко се прави в името на идеалната цел, наречена оцеляване. За съжаление, това се оказва филм, който минава пред очите на милиони наши пенсионери, работили като роби в името на родината България. А тя е тръгнала от селото. Истинската икономика е в селото. И бъдещето на тази държава ще е в селото. Никой няма право да обижда малкото останали хора по селата, използвайки думата "селянин" като обиден епитет. Великата "интелигенция" трябва да им целува ръцете и да се моли да ни съхранят като държава, защото само чрез тях ще оцелеем. Това се отнася особено за някои среди. И още нещо - никой не трябва да обижда рода и народа си. И ако някои от вас са забравили поговорката за работата и мотиката, нека погледнат световноизвестната картина на Мърквичка "Ръченица".

 

А що се отнася до римите за абортите, то самият този, който ги пее, е по-добре да се откаже от хапчетата, водещи до безпаметно забременяване. Но както е казано: "О, неразумни и юроде!".

 

То така си е било и в древността. На тази дата - 66-ти ден от началото на годината, през 322 г. пр. н. е. е починал Аристотел. Един от бащите на световната цивилизация. Той също е бил обиден от куп идиоти (това е диагноза) и за това се е оттеглил в град Халкида, където да доизвърви земния си път. Говори се, че е влезнал в пряк конфликт с Александър Македонски, упреквайки го в поведение, водещо до обожествяване (но на всеки пълководец или политик от древното минало до наши дни, дръзнал да обожестви живота си, не е завършил с добро -Цезар, Пол Пот, Хитлер, Сталин). Стагирит (прозвище, което Аристотел получава заради месторождението си) на практика е бил жива енциклопедия в тогавашните науки. Неговите интереси включвали дори и медицината. Може би поради факта, че баща му е бил личен лекар на цар Амнита III. Той създава логиката като дисциплина, която се изучава и днес. Неизчерпаемият извор на знание е бил учител не само на Александър Македонски, но и на Птоломей, Касандър и много други благородници. Интересно е, че философът е смятал, че в живота съществуват четири първични основни качества: мокри и сухи, горещи и студени. Те на свой ред представляват четирите елемента, чрез комбинация по двойки - огън и вода, земя и въздух. Споменава, че тялото е създадено от four humours, което със сигурност ще бъде доказано от бъдещата медицина. Бащата на науката разработва и теория за поколението, която казва, че яйцето на бозайниците се образува в матката и е резултат от активирането на менструалната кръв от мъжката семенна течност, а полът се определя от това, което се съдържа в нея. Но тайната на съдържимото в спермата е простатният секрет, структуриращ се в анатомична форма, наподобяваща знака на българите. Още през IV в. пр. н. е. философът предлага теорията за спонтанното самозараждане. Тоест, че организмите могат да се появяват спонтанно от неживата материя, преразгледана на по-късен етап и наречена теория за панспермията. За историята остава загадка кой от тримата - Гален, Хипократ или Аристотел, за първи път е използвал термина "рак". Но нашият герой е обозначавал в своите трудове прорастващата материя в съседни органи, причиняваща тумори със същото определение. Има различни теории за смъртта на Аристотел. Най-широко застъпена е тази, че е починал от заболяване на червата (тях ще ги разгледаме в следващите статии). И тук не можем да не споменем следната сентенция: "Всички гении са луди, но не всеки луд може да стане гений".
И понеже сме християни, е редно да почетем и паметта на св. седем свщмчци Херсонски - Василий, Ефрем, Капитон Евгений, Евтерий, Елпидий и Агатодор (III-IV).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай