Свалиха областeн шеф на БСП

Свалиха областeн шеф на БСП | StandartNews.com

Стара Загора. Хората на соцлидера Сергей Станишев вземат ключови позиции и в Старозагорско. Това стана ясно след заседанието на областния съвет на БСП, проведен в понеделник вечер. Съвсем изненадващо депутатът от Павел баня Атанас Пъдев е направил предложение за гласуване вот на доверие на досегашния областния лидер на партията Трифон Митев. Мотивът е бил липса на комуникация с народните представители от Коалиция за България. Със 17 гласа "за" Митев е бил освободен, а на негово място е избран казанлъчанинът Васил Самарски, ръководител на групата съветници на БСП в Града на розите.

В знак на протест заседанието са напуснали някои знакови социалисти от областния град като д-р Евгений Желев, два мандата кмет на Стара Загора, бивш депутат и здравен министър, общинският партиен лидер Илия Златев, юристката Зоя Цвяткова и др.

Председателят на общинската организация на БСП в Казанлък - Александър Минчев, пък е подал оставка в знак на несъгласие с избора на своя съгражданин Васил Самарски за областен шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай