Прочутата Вера Немирова открива юбилейното издание на оперен фест

Със спектакъл на „Африканката“ от Дж. Майербер, постановка на световноизвестния режисьор Вера Немирова, ще бъде открито юбилейното 50-то издание на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора.

Прочутата Вера Немирова открива  юбилейното издание на оперен фест | StandartNews.com

Със спектакъл на „Африканката“ от Дж. Майербер, постановка на световноизвестния режисьор Вера Немирова, ще бъде открито юбилейното 50-то издание на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора. Това съобщи в аванс директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов пред ученици от гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в града. Очакваният празник за меломаните, в който по традиция участват всички оперни театри в страната, се открива официално нана 22 ноември и ще продължи почти месец. Ръководството на операта било в преговари за участието на големия тенор Роберто Аланя в "Африканката". "На сцената ще има 200 артисти. Декорите и костюмите са на Берлинската Дойче опера и са над 20 тона общо", разкри още подробности за супер-продукцията оперният шеф Драганов.

Той гостува на учениците от френските паралелки в гимназията с интересна презентация „Защо – на опера и балет“. "Изкуството, ходенето на опера, на театър, в галерии – ви отвежда към тишина, която не е самота. Тишината е място и време за вътрешна рефлексия, за доближаване до себе си и израстване“, каза Драганов и предложи любопитен експеримента на учениците - да преведат либретото на операта "Африканката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай