Люси Дяковска ще се вихри в танго-опера

Спектакълът е на изнесната сцена на Старозагорската опера "Мидалидаре" в старозагорското с. Могилово, която бе открита миналата година

Люси Дяковска ще се вихри в танго-опера | StandartNews.com

Специален поздрав към жените ще отправи тази вечер Пловдивската опера с единствената танго- 
опера "Мария от Буенос Айрес". Спектакълът е на изнесната сцена на Старозагорската опера "Мидалидаре" в  старозагорското с. Могилово, която бе открита миналата година. Българската премиера на това малко познато атрактивно оперно загавие бе на официалното откриването на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 г. В операта „Мария от Буенос Айрес“ композиторът Астор Пиацола и поетът Хорацио Ферер разказват историята на тангото чрез един много смел паралел между съдбата на Исус от Назарет и Мария от Буенос Айрес, посочват създателите на спектакъла. Трупата на операта в Пловдив се е готвила месеци наред за тази постановка и според меломаните наистина се  е получил един ярък и визуално мощен спектакъл. Доказателство за това е и интересът - билетите за спектаклите в Пловдив и София са изчерпани месеци напред.
  Сюреалистичната опера от Астор Пацола – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес. Страстната история с библейска символика е претворена от фантазията на режисьора Веселка Кунчева /„Дама Пика”, „Аз, Сизиф”, „Вграждане” и др./. Този силно визуален спектакъл-сън е със специалното участие на талантливата Люси Дяковска, припомнят създателите на "Мария от Буенос Айрес".
  След отбраната публика на откритата сцена в Могилово тази вечер, авангардният оперен спектакъл ще могат да видят и старозагроци - в Деня на първа пролете 22 март. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай