Епизод 15! Стамболов е кошмарът на днешните политици

"Бранд България" е необходимост за народа - да повиши самочувствието си, казва Христо Мутафчиев

"Бранд България" е необходимост за народа - да повиши самочувствието си, казва Христо Мутафчиев

Стефан Стамболов е кошмарът на днешните политици. Това каза големият български актьор Христо Мутафчиев в Епизод 15 от подкаста на "Стандарт". Издателят на медията Славка Бозукова направи с председателя на Съюза на артистите в България ексклузивно интервю за политиката, театъра, Бранд България и вярата. 

Епизод 15 бе излъчен в Деня на театъра 27 март. 

Ако навремето в мозъка или в сънищата на Стамболов, кошмарът е бил Ботев, то на днешните управляващи кошмарът е самият Стамболов, заяви Христо Мутафчиев. И обясни: "Защото Стамболов е бил непримирим, във всяко едно отношение, извън отрицателните черти, които е притежавал и заради които е бил ненавиждан и два пъти обект на покушение - втория път успешно".

„Няма как в днешно време да се появи личност като Стамболов, защото тя ще бъде смачкана, убита, пребита, унизена, оплюта, охрачена и нападната“, заяви още Христо Мутафчиев.
 
На днешните управляващи мисълта им е насочена някъде другаде, извън полето на държавата, категоричен бе Мутафчиев.

Според него, ако Левски види какво сме натворили през последните 100-150 години, отново би написал „Народе????“.

„Според мен Апостола би плюл в лицата на политиците, би отишъл на чинара, който днес е малко след паметника на Левски, би си развързал коня и би си тръгнал за Карлово“, заяви Мутафчиев. 

Всяка година в навечерието на Международния ден на театъра САБ организира изложби пред Народния театър с фотоси на известни актьори, за да помнят предците си младото поколение творци. „Когато синът ми беше студент в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ ми каза: тате, знаеш ли, че имам състуденти, които не знаят кои са Катя Паскалева и Антон Дончев?".

„Актьори на заплата? Няма такова нещо по света. Но не мога да оставя да бъдат извън пазара цели семейства“, каза още Мутафчиев. 

* На каваци ще ритам изкуствения интелект от театъра
* На Космоса ушите му пищят от „Излеял е Делю хайдутин“
* Магията на Тутракан е реката
* Трябва да изцедим от себе си лимона на тарикатите.

Епизод 15 може да бъде гледан в специалната рубрика Podcast в Агенция "Стандарт" и в YouTube канала на "Стандарт", както и да бъде слушан в Spotify. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА YouTube канала на "Стандарт"!

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Град Козлодуй
преди 1 месец

Трябват ни като Стамболов Ботев Левски и Истински Бг Патриоти и Политици

Откажи