Задържаха пиян фалшив "агент" на БОРКОР

Измамникът си извадил фалшива карта на спецагент

Задържаха пиян фалшив "агент" на БОРКОР | StandartNews.com

Бургас. Пътен патрул спипа агент-менте на БОРКОР да шофира пиян. Измамникът е бил спрян за проверка рано сутринта във вторник по пътя от Созопол за Бургас. Зад волана на скъпото Ауди седял 40-годишният софиянец Кирил М. След като полицаите му поискали документи за проверка, той се представил за техен колега от националния център за борба с корупцията.

За да е по-убедителен, извадил служебна карта и значка на БОРКОР, с които се опитал да респектира пътния патрул и да избегне проверката. Униформените обаче се усъмнили и го помолили да надуе дрегера. Машинката отчела, че "спецагентът" шофира с близо 1 промил алкохол. Веднага след това е извършена проверка на служебната му карта от БОРКОР, която разкрила, че документът е менте.

Спешна справка в Центъра за превенция и противодействие на корупцията към Министерски съвет показала, че на въпросното лице никога не е издавана служебна карта и служител с такова име в структурата няма. Разследването установило, че документът е фалшив и е изработен на цветен ксерокс, а след това надлежно ламиниран. Фалшива се оказала и значката на БОРКОР.

Измамникът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство. Той ще бъде изправен пред съда по две обвинения - за шофиране в нетрезво състояние и за използване на документ с невярно съдържание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай