Варна посреща огнената Мерседес

Варна посреща огнената Мерседес | StandartNews.com

Варна. Групи от фенове на фламенкото в морската столица изкупуват цели редове от Зала 1 на ФКЦ, където на 21 май ще изнесе своя пламенен шоу спектакъл една от най-популярните фламенко танцьорки – Мерседес Руиз.

Концертът във Варна е част от световното турне на най-новия спектакъл на трупата й „Baile dе palabra" и е единствен в България. Огнената Мерседес пристига заедно с Мигел Ортега, вокал и Хавиер Патино, китара. Автор на музиката на спектакъла е Сантяго Лара, либретото е на Франсиско Лопес, а хореографията на спектакъла е на самата Мерседес Руиз.

Гостуването на Мерседес Руиз е по покана на Посолството на Испания в България и се организира от агенция „Елит мюзик".

Фламенко-спектакълът, който ще видим във ФКЦ, разказва за чувствата, породени от разновидностите на фламенкото, които огнената Мерседес изпълнява.Тя танцува от 4 –годишна възраст, като съчетава традициите на старата школа със съвременното фламенко.

Адмирираната по цял свят танцьорка пристига за единствения си в България концерт във Варна от Будапеща, а след това се връща в центъра на фламенкото Херес, за да продължи турнето си в Германия и Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай