В Димитровград кастрират кучета и котки безплатно

В Димитровград кастрират кучета и котки безплатно  | StandartNews.com

Хасково. Тридневна безплатна кампания за кастрация на кучетата и котките, отглеждани от стопани и доброволци на територията на общината започва Димитровград на 17-ти септември.

Собствениците могат да включат домашните си любимци в програмата, като се запишат предварително в Общински приют за безстопанствени животни.

Интервенцията може да се направи за всяко куче или котка, с ветеринарномедицинския паспорт и Удостоверение за административна регистрация на домашно куче.

Включването в програмата е напълно безплатно за домашните любимци – стопаните им не дължат нищо, дори те ще бъдат освободени от годишна такса за кучето по ЗМДТ.

Кампанията е с цел да се предотврати нежеланото размножаване на животните и увеличаване популацията на безстопанствените кучета и котки, както и изхвърлянето на малки кучета по улиците на населените места в Община Димитровград, което е една от основните причини за наличието на бездомни животни в града, обясниха от общината.

Екипите от общинския приют, ще прибират и безстопанствени четириноги, за да бъдат кастрирани. След интервенцията те отново ще бъдат върнати в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай