Ураганният вятър остави стадион „Огоста" без ограда

Ураганният вятър остави стадион „Огоста" без ограда | StandartNews.com

Монтана. Ураганният вятър, който вилня в Монтана в нощта срещу събота, остави стадион „Огоста" без ограда, съобщиха от общината. Стихията е отнесла 262 м от ламаринената стена. Друг голям къс ламарина се е откъснал от покрива на седеметажен жилищен блок и е паднал на 200 м в двора на къща. Въху друга къща е паднало дърво. Най-старото дърво от двора на природоматематическата гимназия също не издържа напора на вятъра и се прекърши.

Най-големи щети бурята е нанесла на покриви, улици и паркове в Берковица и Вършец. Близо 40 дървета са унищожени в парка „Свети Георги Победоносец" в Берковица. Пострадаха и много дървета в курорта Вършец. Някои от тях са засадени лично от доктора на минералните бани Дамян Иванов. Това е било в начлото на миналия век.

В понеделник до обяд всички клони и стволове са събрани и отнесени. В Берковица и Вършец това са свършили екипи от служители на общините и доброволци. Кметовете и в двата града наложиха висока организираност и щетите бяха отстранени много бързо, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров. Заради нощните часове на бурята и на трите места няма пострадали хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай