Ученици се квалифицират в реалния бизнес

Ученици се квалифицират в реалния бизнес | StandartNews.com

Кърджали. През януари 109 ученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" в Кърджали, участващи в проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" приключиха успешно своето професионално обучение в реална работна среда. Целта му бе да получат по-добро професионалното образование чрез практически уроци. Партньори на учениците бяха сладкарските фирми „Стела-М", „Виена" и „Шоколадов рай", хотел "Арпезос" и "Перперикон", снек-бар "Фиеста", бистро „Рибката" и ресторант „Парадайз".

За 240 часа под наблюдението на наставници учениците научиха на практика как се посрещат и настаняват гости в хотела и в ресторанта, как се обслужват туристи по време на техния престой. Те изучиха тънкостите при приготвянето и сервирането на ястия и напитки, при организиране на коктейли и показаха умения в областта на хлебопроизводството и сладкарството.

Работата в реална среда им помогна да се научат да спазват трудовата дисциплина, да поддържат ред и чистота на работното си място, да бъдат отговорни и да преодолеят бариерата между тях и работодателя партньор, да подобрят комуникацията с гостите на хотела, да бъдат усмихнати и внимателни.

В резултат от успешната си работа част от дванайсетокласниците ще бъдат назначени на постоянни трудови договори след дипломирането си.

Всеки от завършилите ученици получи сертификат за проведен стаж и стипендия на стойност 300 лева.
Инж. Кръстина Чорбаджийска изказа благодарности на работодателите от реалния бизнес сектор, като отправи пожелание към тях да бъдат активни в бъдещото им партньорство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай