Цонко Цонев спечели второ дело за клевета

Пред "Стандарт" каварненският градоначалник сподели, че е прекратил три подобни дела

Цонко Цонев спечели второ дело за клевета | StandartNews.com

Добрич. Бургаски районен съд излезе с решение в полза на кмета на Каварна Цонко Цонев, който осъди лидера на РЗС от морския град Красимир Кръстев за клевета.

В решението на магистратите е записано, че Кръстев трябва да заплати 5000 лв. за причинени неимуществени щети, заради клеветническо изявление по адрес на Кметъла през юни 2012 г. За „Стандарт" Цонев заяви, че той и адвокатът му от Варненската адвокатска колегия Цецка Тодорова обжалват решението на първоинстутоционалния съд, защото на Кръстев не му е наложено наказание по Наказтелния кодекс, където са записани видовете санкции за неприсъствена обида. „Доволен съм, че спечелих делото на първа инстанция, но ще продължа да си търся правото, защото този човек освен, че ме клевети поиска отвод на Каварненския и Варненския районни съдилища. Аз вече бях готов да се съдим в Турция, Гърция или Румъния – Мангалия е близо" – сподели Цонев.

Това не е първото дело за клевета, което Цонев печели. През април миналата година той спечели на втора инстанция окончателно дело за клевета срещу Николай Манолов Аврамов, известен в морския град с прякора Лисицата, който също публично го бе наклеветил в ефира на каварненската кабелна телевизия за престъпление по служба, изнасяйки по време на сесия на ОбС-Каварна, неверни данни. Аврамов бе наклеветил Цонев преди местните избори като бе обвинил тогава Цонев в незаконни действия и неправомерни такива по издаването на отстъпено право за строеж. По това дело съдът присъди 10 хил. лв. обезщетение с включена в сумата и законната лихва. „В момента съдия-изпълнител описва имуществото на Манолов. Каквото се събере ще го даря за благотворителност, както бях заявил. Така ще направя и със сумата, присъдена и по делото срещу Кръстев, когато приключи. Държа да отбележа, че аз самият прекъснах други три дела за клевета срещу мен, като изтеглих жалбите си, защото клеветниците ми се извиниха" – каза още Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай