Три ареста за канабис в Петрич

Намериха нива с марихуана край санданско село

Три ареста за канабис в Петрич | StandartNews.com

Нови три ареста за притежание на канабис в Петричко. Малко след полунощ в сряда автопатрул спира в петричкото с. Коларово за проверка лек автомобил «Рено Клио», управляван от 22-г. К.Р. от същото селище. В колата се возел 21-г. Д.Р. водачът изхвърлил хартиен плик, в който имало суха зелена маса с тегло 3,8 грама. При направения полеви тест тя реагирала положително на марихуана. Шофьорът и спътникът му са арестувани до 24 часа.

При проверка в жилищна сграда и прилежащото й дворно място на ул. „Охрид" в Петрич също е спипана дрога от органите на реда. На третия етаж на сградата е открита суха тревиста маса с тегло 0,4 грама. Собственикът на имота – 29-г. петричанин В.К., е задържан със заповед за 24 часа. Работотата по случая продължава.

В качеството на обвиняем е привлечен 26-г. И.И. от петричкото с. Беласица, в чиято овощна градина на 27 юни тази година полицейски служители откриват наркотични вещества – марихуана с тегло 2 килограма и 73 грама. Като участници в разпространение на наркотичното вещество и съизвършители са привлечени още двама мъже.

Междувременно,нива засята с канабис, установиха служители на РУ-Сандански. Досъдебно производство е образувано във вторник срещу неизвестен извършител. В местносттта Нивище край село Плоски е засадил и отглеждал 16 броя растения от рода на конопа. Работата по издирването на извършителя продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай