ТЕЦ с награда от Британския съвет по безопасност

ТЕЦ с награда от Британския съвет по безопасност | StandartNews.com

Стара Загора. В рамките на три годишната Глобална инициатива за безопасност за служители и подизпълнители на американската корпорация ЕЙ И ЕС е намалила процента на инцидентите до 1/3 от размера им преди стартирането на програмата. Съществен принос за това имат и топлоцентралата и депото в Гълъбово. В края на миналата година ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово"и прилежащото депо за неопасни отпадъци са достигнали общо 1 млн. човекочаса без никакви трудови злополуки и 4,7 млн. човекочаса без трудови злополуки за подизпълнителите.

Това съобщиха от американската топлоцентрала, която отбеляза Глобалния ден на безопасността и околната среда с разнообразни прояви. За трета поредна година ТЕЦ-а е спечелил престижната награда на Британския съвет по безопасност (British Safety Awards), която се присъжда на организации, доказали своята ангажираност за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

„Нашата основна цел е да превърнем безопасността в начин на живот. Това е първи приоритет за всички наши служители, подизпълнители и общности, както и най-важна ценност в корпоративната ни култура, в нашите ежедневни дейности и операции," подчерта Литгоу, изпълнителен директор на централата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай