Стотици се стекоха на маето край село Биволяне

С този празник се дава началото на поредицата 11-те есенни майета, които се провеждат на различни

Стотици се стекоха на маето край село Биволяне | StandartNews.com

Стотици вярващи от България и чужбина се стекоха на традиционното есенно мае, което се проведе в религиозния комплекс Елмалъ Баба текке край момчилградското село Биволяне.

С този празник се дава началото на поредицата 11-те есенни маета, които се провеждат на различни места в община Момчилград. На присъстващите на есенното мае беше раздаден пилаф, а местни музиканти и певци се погрижиха за доброто настроение на присъстващите.

Тук бяха заместник-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис, народните представители от ДПС Елван Гюркаш и Адлен Шефкед. Те се включиха в традиционния търг за продажба на месо от дарените на религиозния комплекс жертвени животни. Средствата от търга се използват за поддръжката на религиозния комплекс.

Да поздравят хората край Биволяне дойдоха още председателите на ОбС - Момчилград и ОбС - Кърджали Ерсин Юмер и Юсеин Ахмед, председателите на общинските организации на ДПС в Момчилград и в Кърджали Айхан Осман и Лятиф Расим, председателят на Младежко ДПС - Момчилград Салих Дурмуш, народният представител от ДПС в 42-ото и 43-ото Народни събрания Мустафа Ахмед, председателят на Сдружение "Джем - Южна България" Мустафа Мустафа, общински съветници и кметове на кметства от ДПС.

"Културно-историческото наследство на Община Момчилград е едно от общочовешките богатства, характеризиращи нашия регион. За екипа ни традиционните маета в района са възможност да създадем реални условия за развитие на културния живот по населените ни места, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай