Стара Загора с 30 млн лв за 55 нови автобуса за градския транспорт

Стара Загора с 30 млн лв за 55 нови автобуса за градския транспорт | StandartNews.com

Още 4,5 млн. лв ще идват в общината от икономии на оперативната европрограма за регионално развитие за обновяване на градската среда

Комитетът за наблюдение на оперативна програма „Регионално развитие" /2007-2013 г./ е взел решение да бъде финансирана доставката на 55 нови автобуса за градския транспорт на областния града. Това съобщиха от общинската администрация.

Инвестицията за 5-те съчленени и 50-те единични нови рейса е за близо 30 млн. лв. и на практика ще обнови целия автопарк на общинското предприятие за автобусен и тролейбусен транспорт. То бе създадено в края на миналата година след разваляне на договора за транспортно обслужване с некоректен частен превозвач. За удобство на гражданите ще бъдат синхронизирани тролейбусният и автобусният превоз в града. Предстои сключването на договорите с управляващия орган и изпълнителите по доставката на автобусите.

Стара Загора ще получи и 4,5 млн. лева, с които ще продължи проекта за зелена и достъпна градска среда. Вторият етап включва обновяване на повече от 10 междублокови пространства и детски площадки, както и ремонтиране на големи участъци от основни улици в града като „Братя Жекови", „Климент Охридски"и други. Освежаване на паркове, градини и зелени площи край река Бедечка включа още проектът за подобряване на градската среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай