С месо и "вход свободен" примамват вълчицата беглец

С месо и "вход свободен" примамват вълчицата беглец | StandartNews.com

Два отворени входа на клетката и парчета месо са примамките за 8-месечната вълчица, която избяга в неделя сутринта в благоевградския зоопарк. До обяд в понеделник хищникът все още не бе заловен въпреки опитите на двата екипа специалисти. Още в ранни зори полицаи, експерти и шефът на зоологическата градина Крум Попниколов подновиха издирването на младия хищник.

"Успяхме да локализираме къде е. В момента е на територията на зоопарка, но се крие и не се хваща на примамките ни, за да можем да я упоим и върнем в клетката. Районът е обезопасен, няма никакви притеснения за жителите на квартала. Животното е социално, свикнало е с хора", заяви Попниколов. Работата на екипите се затрудняваше преди обяд и от силния дъжд, който се изля над Благоевград.

В понеделник следобед, когато временно бе спряно издирването на вълчицата, тя се появи пред група журналисти край клетката. Ръководството на зоопарка е категорично, че животното не е опасно за хората и не затвори входа за посетители. Докато репортери снимаха празната клетка, изведнъж хищникът се показа над тях, но се подплаши от щракащите камери и фотоапарати и избяга. Животното хукна към горната ограда на зоопарка, която води към ромската махала и пътя за мемориала "Памет и вяра". Оказа се, че там има дупка и вълчицата избяга през нея към близката гора. От зоологическата градина се надяват тя сама да се прибере в клетката си, като огладнее.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай