С двукилометрова опашка от тирове Дунав мост 2 посрещна втория си рожден ден

С двукилометрова опашка от тирове Дунав мост 2 посрещна втория си рожден ден | StandartNews.com

Два километрова опашка се образува в неделя на моста между Видин и Калафат, съобщиха от транспортното дружество за неговото управление. Причината е в засиления трафик. Превозвачите избират неделята за излизане от страната и придвижване до различни точки на Европа. Работата по проверката на документите и товарите протича нормално, служителите работят без прекъсване.

Мостът между Видин и Калафат бе открит на 14 юни 2013 година от премиерите на България и Румъния – Пламен Орешарски и Виктор Понта.

Той бе изграден с финансиране от програмата ИСПА на ЕС и европейската инвестиционна банка. Приносът на българската държава е 60 млн. евро. Общата стойност на съоръжението е 274 млн. лв., като българската страна вложи 232 млн. евро.

Дължината на моста е 3598 м, а на ж.п. естакадата – 612 м. Според прогнозите през първата година по моста трябваше да преминат 416 000 моторни превозни средства. Преди два месеца по моста премина милионният камион, което надхвърля значително прогнозите. Дневно по съоръжението преминават между 1600 и 1800 моторни превозни средства. В отделни дни трафикът надхвърля 2000 автомобила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай