РЗС подкрепя Лечков и свали председателя си в Сливен

РЗС подкрепя Лечков и свали председателя си в Сливен | StandartNews.com

Партия Ред, законност и справедливост подкрепя кандидатурата на Йордан Лечков за кмет на община Сливен и ще бъде един от мандатоносителите му. На основание чл. 25, ал. 1, т.9 от Устава на РЗС политическият съвет определя за служебен председател на общинската структура общинския съветник Таня Пенева, съобщиха от централата на партията в столицата.

Считано от 18 август досегашният общински председател Кирил Кирчев може да прави изявления единствено в лично качество, което да не ангажира РЗС, казаха от централата. Бързата реакция дойде след изявленията на Кирил Кирчев пред "Стандарт", че общинската структура на РЗС в Сливен не подкрепя Йордан Лечков.

Междувременно се разбра, че новият служебен председател има срок до края на месец август да състави общинско ръководство. За служебен областен председател на РЗС-Сливен е утвърден Живко Темелков. "Стандарт" научи, че се очакват досегашният председател Кирил Кирчев и негови подръжници да застанат зад кандидатурата на Красимир Кръстев за кмет на Сливен. Кръстев е общински председател на политическо движение 21.

Зад Лечков застава и Николай Бареков, заедно със своята партия България без цензура. В сряда Бареков и дамата до него Мария Календерска идват под Сините камъни, за да подкрепят кандидатурата на Лечков за трети кметски мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай