Ректор даде на Миков папка с 13 идеи за по добро висше

Ректор даде на Миков папка с 13 идеи за по добро висше  | StandartNews.com

Велико Търново. Ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ връчи на шефа на парламента Михаил Миков папка с 13 предложения за промяна в методика на финансиране и изработване на нова стратегия на висшето образование у нас.

Двамата си размениха и протоколни подаръци след което ректорът подаде и папката съдържаща идеите за промени във висшето образование. Според парламентарният шеф са необходими законови промени в начина на финансиране на университетите, но те едва ли ще бъдат направени до края на годината. Критериите трябва да се преразгледат с оглед на значително намалената издръжка на един студент и демографското състояние на страната през последните години, каза Миков.

Народните представители от всички парламентарни групи ще вземат участие в обсъждането на бюджетът за 2014 г., каза председателят на народното събрание Михаил Миков във Велико Търново. Според него бюджетът ще влезе за обсъждане в пленарна зала в края на месец октомври. Преди това, още тази седмица в дневния ред на парламента щели да бъдат исканата му оставка от опозицията и вотът на недоверие към кабинета.

Миков бе гост на тържественото откриване на новата учебна година във Великотърновския университет. Самият той удари първият звънец пред бъдещите висшисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай