Разкриха наркоплантация в дискотека

Разкриха наркоплантация в дискотека | StandartNews.com

Смолян. Плантация за отглеждане на канабис в бивша дискотека в Доспат разкриха служители на сектор "Борба с организираната престъпност" -Смолян и Областната дирекция на МВР. 55-годишният ползвател на дискотеката се укрива и се издирва от органите на реда.

Полицейската проверка в бившата дискотека, в града установила, че помещението се ползва, като плантация за отглеждане на марихуана на площ от 110 кв.м. В него са монтирани климатици, кварцови лампи, влагомери, вентилатори, изолация, релета, трансформатори и система за напояване.

При инспекцията са открити 1011 броя растения в различна зрялост, с височина от 50 до 150 см. Конфискувани са листна маса и цвят с общо тегло 82 кг. При направения полеви наркотест иззетата листна маса е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство. 

В хода на работата е установено, че ползваният от 55-годишния мъж лек автомобил "Порше Кайен" е бил откраднат през месец т.г., и е обявен за издирване от 04-РУП - СДВР.

Около 1 млн. лв. е стойността на канабиса, който бе открит в дискотеката в Доспат, каза пред „Фокус” директорът на Областната дирекция на МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев.

„Като се има предвид, че пазарната цена на един грам марихуана е от порядъка на 12-15 лв., ако стоката се разпродаде, може общата стойност да достигне и 1 млн. лв.”, каза директорът на Областната дирекция на МВР - Смолян.  

Комисар Хаджихристев заяви, че това е най-голямата плантация на канабис в Родопите, открита от служителите на реда досега. По думите му, тя е и най-добре технически направена, тъй като се изискват много умения, за да се оборудва такава плантация. В помещението, в което е открит канабиса, са се следили, влагата, температурата и апаратурата като цяло е била на високо технологично ниво, каза още комисарят. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай