Работодателите от Тракия се обединиха

Работодателите от Тракия се обединиха | StandartNews.com

Стара Загора. "Конфедерация на работодателите - Тракия" бе учредена от няколко бизнес сдружения в Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Асеновград.

Новата работодателска организация е отворена и към нови членове, зявиха учредителите, който си стиснаха ръцете на общ форум в Града на липите. Те избраха за първи председател на бизнес-сдружението Нишан Бъздигян, шеф на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик и собственик на фирма, която произвежда металорежещи машини с ЦПУ. В следващите дни щяла да бъде извършена съдебна регистрация на сдружението като юридическо лице с нестопанска цел.

"Конфедерация на работодателите - Тракия" обединява собственици и мениджъри на 256 фирми, определящи икономическия облик на няколко области в най-големия географски регион у нас. Предприятията, които се управляват от предприемачите, имат годишен оборот от 5,1 млрд лв и в тях работят 19 820 души.

Да обединява и да насърчава икономическата активност на частните предприемачи и работодатели и да защитава техните икономически, социални и правни интереси, чрез взаимодействие с органите на държавната и местната власт е основната цел на новата конфердерация на работодателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай