Премиерът Марин Райков обеща честни избори

Премиерът Марин Райков обеща честни избори | StandartNews.com

Велико Търново. Предстоящите парламентарни избори ще преминат гладко, убеден е служебният премиер Марин Райков. Те ще бъдат проведени по най-добрия, честен и прозрачен начин, каза той във Велико Търново Райков. Коментарът му бе по повод стартиращата днес предизборна кампания.

Осигуряването на честни, демократични и прозрачни избори е основната цел на това правителство, посочи министър-председателят.

„С оглед на това са проведени консултации с всички парламентарни партии, които са уверили премиерът, че ще спазват добрия тон. Вече напредва работата и на изборния борд, изчистват се възникнали технически проблеми", добави Райков. Той подчерта, че това правителство ще продължи да се бори срещу порочната практика на купуването на гласове.

Марин Райков е на посещение във Велико Търново заедно с 60 дипломати, акредитирани в България и представящи държави от цял свят. Дипломатическият корпус е в старата ни столица по покана на кмета на града Даниел Панов, който ги прие в Музей Възраждане и учредително събрание, за да презентира кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Дипломатическият корпус гостува във Велико Търново за пръв път през последните 32 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай