Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

"Загубите на вода в Добрич са 84 на сто" е голямото заглавие в броя днес на в. "Нова добруджанска трибуна", като това е съобщил управителят на дружеството, който е добавил и това какви мерки са предприети за намаляването им. Място на първата страница още намира и информация, че днес Добрич също ще се включи с протест в подкрепа на Меган. На вътрешна страница ежедневникът разказва за една от историческите забележителности на града - Военното гробище. Ежедневникът отразява и проведения ден под наслов "Мениджър за един ден", като съобщава, че петима възпитаници на СОУ "Л. Каравелов" са били част от екипа на областна администрация вчера. По традиция в броя си днес ежедневникът предлага и една страница с ученическо творчество - рисунки, стихове и разкази на ученици от училищата в града.

 

ВИДИН

 

Вестник „Видин" представя отчетите на две видински съдилища за 2013 година. Работим добре, заявява председателят на окръжния съд Васил Василев. През годината са разгледани 344 дела, намаляват частните наказателни дела. За бързо и качествено правораздаване говори и председателят на Административния съд Нели Дончева. За седма поредна година отчитаме отлични резултати, твърди тя. През годината са разгледани 868 дела, 755 са приключили в тримесечен срок.
Интервюто в броя е с архитект Галя Антова. „Истината за Конака" разкрива чия е сградата на историческия музей, поискана от главното мюфтийство. Кой знае защо през годините е била наречена Конака и това е единственото доказателство за собственост. Не е строена от турците, а от видинската митрополия, доказва архитектката. Тя моли видинските граждани да предадат стари семейни снимки и картички, на които е изобразена тази сграда. Това е важно за съда, който разглежда казуса за собствеността на сградата.

 

Страницата „Любородие" разказва за Видин през 1874 година, представен в списание „Читалище".
Три пъти са намалели домовите кражби, продължава специализираната полицейска операция за борба срещу битовата престъпност, за убийство в село Майор Узуново четем в други дописки от броя на вестника.

 

Върховният касационен съд отмени присъдата на шотландеца Дейвид Брайсън за убийството на 11-годишния Станислав от село Лагошевци, ограбиха търговски обект в село Рабиша, представиха геопарка „Белоградчишки скали" в музея „Земята и хората" в София, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай