Поморие в ужас, супа тръшна 3 детски градини

Поморие в ужас, супа тръшна 3 детски градини | StandartNews.com

Майките в Поморие са в шок заради вероятно натравяне със супа. Хлапета от три детски градини в града масово са повалени от стомашно-чревно разстройство, лекарствата по аптеки свършиха, съобщиха разтревожени родители пред "Флагман.бг". Вчера в ранния следобед малчуганите се оплакали от неразположение и повръщане. Притеснени родители недоумяват коя е причината, симптомите на рожбите им са сходни. Майки се съмняват, че е възможно децата им да са натровени от храната, която им е сервирана за обяд.

„Децата от детските градини са консумирали храна от кухнята, има и медицинска сестра и работничка, които са повръщали, така че явно е от супата.", коментира майка от Поморие пред "Флагман". Според нея миналата седмица е имало сходен проблем, когато децата са били с разстройство.

Всички ресорни институции са извикани на проверка в детските заведения в Поморие, за да бъде открита същинската причина за стомашните неразположения. Според кмета Иван Алексиев първоначалните данни сочат, че не се касае за натравяне от храна, а за летен вирус. „РЗИ е взела проба от вчерашната храна, проверяват се всички доставчици на продукти. Изчакваме резултатите", каза градоначалникът, който следи ситуацията.
По данни на Община Поморие с повръщане са били 10 деца от ОДЗ „Детелина", 8 - от филиала на детското заведение, както и 8 от ЦДГ „Веселушко".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай