Пламна сметището на Слънчев бряг

Пламна сметището на Слънчев бряг | StandartNews.com

Бургас. Жесток пожар избухна на гигантското сметище край курорта Слънчев бяг. Огънят е пламнал призори вчера, а вятърът го е разнесъл и до обяд депото пламна от няколко страни. Гъсти кълбета дим се стелят в района. Пушеците достигнаха покрайнините на курорта и се усетиха до крайния квартал на Несебър. Един противопожарен автомобил и две водоноски гасиха часове наред пламъците.

От община Несебър пък изпратиха няколко багера, които започнаха да затрупват с пръст огъня. Причините за пожара до момента не са известни. Според огнеборците най-вероятно сметището се е самозапалило. Не е изключена обаче и версията някой да е драснал клечката. Това е третият пореден пожар в курорта за последните 2 седмици. Според разследващите повечето инциденти не са умишлени. Местни жители и търговци жбочи вече подозират, че в курорта броди пироман.

От началото на сезона до момента в Слънчев бряг избухнаха над 10 пожара. Само преди броени дни до основи изгоряха 4 яхти, оставени на кея в Несебър. Седмица по-рано пък до основи изгоря едно от най-оборотните заведения на Северния плаж механа "Нептун". По идентичен начин бе опожарена и култовата кръчма "Старата фрегата", която бе символ на курорта. "Нещо се случва тук и не може тези пожари да са случайни. Не минава и седмица без нещо да пламне. Нищо чудно някой пироман да пали каквото му падне.

При пожар огънят унищожава всичко и умишлен палеж трудно се доказва", коментираха търговците в Слънчев бряг. Според властите в община Несебър обаче сметището се е самозапалило. Те обясниха, че това не е първият случай и почти всяко лято отпадъците, струпани в депото край курорта пламват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай