Откриха нова забавачка в Благоевград

Откриха нова забавачка в Благоевград | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и председателят на общинския съвет Радослав Тасков прерязаха лентата на нова детска градина в сградата на бившето I Основно училище. Възпитаниците от ЦДГ „Ведрица" изнесоха музикално-танцова програма. Директорката на забавачката Антоанета Григорова благодари на градоначалника за проявената воля за построяването на детската градина и пожела на него и на екипа му здраве, сили и търпение, за да се справят с предизвикателствата на времето. „Децата са прекрасни. С най-голяма радост откривам подобни обекти.

Миналата година открихме една детска градина, сега втора. През последните четири години са изградени над 67 детски и спортни площадки. Целенасочено изграждаме необходимата инфраструктура за града", каза кметът Камбитов след отслужения за здраве водосвет. Той съобщи, че до дни започва изграждането на още една детска площадка. Съоръжението ще бъде построено по искане на родители от квартал „Ален мак".

„Наскоро открихме първия саниран блок. При мен дойде една майка и ми каза: Кмете, имаме всичко, но нямаме детска площадка. Поправихме грешката много бързо и след 5-6 дни започваме строителството", каза Атанас Камбитов. В детското заведение ще бъдат настанени общо 60 деца, които са разпределени в две групи. Строително-монтажните работи са извършени качествено и в срок. Сменена е дограмата, поставена е топлоизолация, монтирани са климатичните тела и леглата. Има две занимални, две спални и обслужващи персонала помещения. В двора са изградени две детски площадки за игра. Те са съобразени с всички изисквания за безопасност. Няма да има ограничение те да се ползват само от детската градина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай