Оправдаха кмета на Ямбол за скъпи брошури

Оправдаха кмета на Ямбол за скъпи брошури | StandartNews.com

Ямбол. Кметът на Ямбол бе оправдан от окръжния съд в града по обвинение, по което бе осъден миналата година. Според обвинението Георги Славов е нарушил закона за обществените поръчки и е ощетил общинския бюджет при сключването на договор за списване, предпечат, печат и разпространение на информационен бюлетин на община Ямбол. 

Нанесената щета на бюджета на община Ямбол е за около 13 хиляди лева, твърди прокуратурата. По същото обвинение състав на ямболския окръжен съд вече постанови година и половина условно за градоначалника. Той обжалва, а бургаския апелативен съд върна делото за ново разглеждане, заради допуснати процесуални нарушения. Този път процесът се гледа от друг състав с председател Иван Иванов.

Това е втора оправдателна присъда за ямболския кмет. „Удовлетворен съм от решението на съда. Винаги съм казвал – много усилия, хвърлени на вятъра за едни обвинения, които са абсолютно неоснователни. Много обществен ресурс, хвърлен на вятъра. И вместо всеки да си гледа служебните задължения и да бъде в полза на хората за истинските проблеми, ние се занимаваме с това”, каза Георги Славов веднага след края на процеса.

Решението на съда може да бъде протестирано в 15-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай