Непълнолетни крадци задигнаха пари от закусвалня

Непълнолетни крадци задигнаха пари от закусвалня | StandartNews.com

Отмъкнати са пари, валута и накити от апартамент

Петрич. Малки, но дръзки крадци в Петрич успяха да вземат незабелязано от шкаф в закусвалня 290 лева. Те офейкали, докато продавачката била в склада. Видеокамерата обаче „спипала" кои са двамата извършители на кражбата. В резултат на проведени издирвателни мероприятия полицейски служители са открили и задържали крадците. В полицейското управление са закарани 14-годишно момче от село Хърсово и 17-годишен младеж от Петрич. С тях е разговарял инспектор от Детска педагогическа стая.

Полицейски служители на Второ РУП - Благоевград работят по установяването на извършител на кражба от частен дом в квартал „Струмско". Ударът е направен посред бял ден – за времето от 10:30 часа до 14:15 часа в четвъртък. Разбита е ключалката на входната врата на жилището. Неканеният гост е отмъкнал златни и сребърни накити, 200 паунда, 500 евро и 350 лева. Нанесената щета е за около 4000 лева. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Огън изпепели покрив на къща и техника

Пожар лумна в пристройка на къща в петричкото село Ключ късно в четвъртък. сигнал за бедствието е подаден в 21:22 часа. Веднага на място е пристигнал екип огнеборци на РС ПБЗН – Петрич. Пожарникарите са гасили огнената стихия повече от час, тъй като е имало силен вятър. При инцидента няма пострадали хора. След потушаването на пламъците е извършен оглед на сградата. Вследствие на пожара са унищожени 40 квадратни метра покривна конструкция, бяла и черна техника, домакинско оборудване. Причината за инцидента е късо съединение, уточниха огнеборци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай