Нелегални цигари откри кучето Рон на Дунав мост

Нелегални цигари откри кучето Рон на Дунав мост | StandartNews.com

Русе. Митничарско куче откри близо 2000 кутии нелегални цигари в двойно дъно на „Мерцедес" на Дунав мост. Папиросите опитали да пренесат румънци в специално пригоден тайник под пода на лекия автомобил, съобщиха от русенската митница.

Трафикантите се явили на трасе „изход" в събота сутринта, но след анализ на риска автомобилът им е бил изпратен за щателна митническа проверка. С помощта на специално обученото за намrране на тютюневи изделия митничарско куче Рон, служителите на Митница Русе установили, че в автомобила има укрити цигари.

Допълнително направената рентгенова снимка насочила митничарите към специално пригоден тайник под пода зад шофьорската седалка. След като премахнали капака, митническите инспектори разкрили, че в двойното дъно са наредени стекове и кутии цигари от марката "ESTI Slims". Други кутии от същата марка били укрити дори в шапка, напъхана в отделението за документи на автомобила.

Първоначално водачът опитал да се оправдае, че няма нищо общо с цигарите, просто непознат мъж му обещал да му плати, за да закара колата в Румъния. Спътникът му пък въобще отричал да знае за нелегалната стока, той случайно се оказал в този автомобил. В последствие шофьорът признал вината си и срещу него е образувано дознание, което се води в условията на бързо произвдство. Стойността на иззетите тютюневи издалия по цени на съдопроизводството възлиза на близо 14 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай