Насърчават осиновяването на безпризорни домашни любимци

Насърчават осиновяването на безпризорни домашни любимци | StandartNews.com

Стара Загора. „Осинови куче - спаси живот!" Под това мото общинският приют за безстопанствени животни в Стара Загора стартира акция за осиновяване на близо 80-те обитатели, които сега се отглеждат тук. Кучетата са на различна възраст, има и съвсем малки новородени. На специализирания сайт и във Фейсбук-страницата всеки може да разгледа снимки на четириногите, както и пълна информация за предимствата да осиновиш домашен любимец от приют и реда и правилата за това.

Кучетата са обезпаразитени, кастрирани, имат задължителна ваксина срещу бяс и се даряват напълно безплатно - само срещу лична карта и попълване на документ по образец, допълват от общината. Освен това бъдещите им стопани нямало да плащат такса, тъй като според общинската наредба собствениците на кастрирани животни са освободени от налог за реда и условията при отглеждане на животни в населените места.

Общинският приют за безпризорни животни е с капацитет 50 кучета, а в момента подслонявал почти два пъти повече четирикраки. Поради това в момента се настанявали избирателно животни и то само, ако придружителят представи лична карта с адресна регистрация в Стара Загора.

„Ще насърчаваме осиновяването като процес, за да може повече животни да намерят грижовни стопани, а не да бъдат връщани обратно на улицата, защото отглеждането при нас е с временно", посочват от общинския приют.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай