Кметът на Ямбол с две дела в един ден

Кметът на Ямбол с две дела в един ден    | StandartNews.com

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов има две дела в един ден. От 13,30 утре часа той трябва да се яви в Районния съд по процеса за присвояване в размер на 10 хиляди лева, свързано с ремонт на улици в местния ромски квартал. Два часа по-рано обаче Славов ще застане пред окръжния съд, за да чуе присъдата си по делото за назначаването на прокурист на общинската фирма, без решение на общинския съвет. Според прокуратурата, на местния бюджет са нанесени щети за 1,4 милиона лева заради създаването на гражданско дружество на общинската фирма от Ямбол с частна сливенска фирма. Миналия петък съдът реши присъдата да бъде прочетена точно в понеделник.

Срещу Георги Славов има общо шест дела, които в момента са в внесени в съда. В Окръжен съд - Ямбол той получи условна присъда по процеса за подмяна на водопровод. Делото вече е в Апелативен съд - Бургас. Окръжен съд -  Ямбол го оправда по делото за издаването на общински Бюлетин, но в момента се чака произнасянето на Апелативния съд. По делото за спортната зала Славов бе оправдан и в Ямбол, и в Бургас. Преди седмица прокуратурата внесе в съда дело, свързано със събарянето на блок 20, в който живееха предимно роми.

"Явно някой разчита, че като образува три, пет, десет, ако може и сто дела срещу кмета на Ямбол и той или ще спре да работи, защото няма да може да се занимава с нищо друго, или пък хората ще останат с впечатлението, че щом има толкова много обвинения, значи това е най-великият престъпник в държавата. Нито едното е вярно, нито другото. Щом от прокуратурата имат наглостта да стигнат и до обвинение за блок 20.", заяви кметът Георги Славов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай