Кърджали пита хората как да инвестира евросредства

Кърджали пита хората как да инвестира евросредства | StandartNews.com

Областният информационен център в Кърджали организира открити изнесени приемни в общините, на които се представят Кохезионната политика на Европейския съюз и Оперативните програми през новия програмен период 2014-2020 г. Срещите са част от националната кампания „Да създадем заедно България 2020 г." В тях участват представители на неправителствените организации, местната власт, бизнеса, просветни и културни институции, медии и широка общественост. Инициативата стартира в Кърджали със среща със студенти от Филиал „Любен Каравелов" и с изнесен мобилен щанд на пазара в областния град.

През месеците април и май ОИЦ предвижда редица мероприятия.

Акцент ще бъде допитването до гражданите за възможностите чрез Европейските фондове градовете и селата от Кърджалийско да се превърнат в по-добро място за живеене и професионална реализация.

Попълнените анкетни карти във всички общини ще дадат цялостна картина за нагласите на жителите от областта.

„Очакваме конкретни идеи как хората искат да се промени тяхното населено място с евросредства. Например, да бъде изграден нов път, детска градина или училище, да се обнови градския парк, театър или музей, да се създадат нови работни места, да се подобрят социалните услуги или се осигури по-модерно оборудване за предприятията", коментира ръководителят на ОИЦ Кърджали Дора Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай