Хотелиери на бунт срещу сергиите

Браншът търси помощ от Бойко Борисов и Цецка Цачева

Хотелиери на бунт срещу сергиите | StandartNews.com

Бургас. Хотелиерите в Слънчев бряг скочиха на бунт срещу сергиите в курорта. Те обявиха, че са крайно вбесени от отказа на Народното събрание да приеме на първо четене промените в Закона за устройство на територията, касаещи временните поставяеми обекти. От Съюза на собствениците в Слънчев бряг са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева, в което изразяват категоричното си желание да бъдат премахнати всички сергии.

"Бичът сергии за гащи, чорапи и кинкалерия трябва да бъде изкоренен окончателно веднъж и завинаги", пишат в декларация до Борисов хотелиерите. Те допълват, че са шокирани от тази недалновидност на законодателите. Хотелиерите припомнят, че са били критикувани години наред заради грозните сергии, а премиерът при едно от посещенията си заявил, че курортът прилича на селски кокошарник. Те недоумяват, че сека, когато са взели решение всички тези неугледни сергии да бъдат премахнати, срещат неразбиране. „За никого не е тайна, че всички тези сергии работят абсолютно на тъмно в сивия сектор и не плащат нито данъци, нито такси", заяви председателката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.

Хотелиерите предупредиха, че ще се борят законът да бъде приет на второ четене и ще бранят докрай както собствения си интерес, така и интереса на държавата. Ако се наложи, ще предприемем масови протести, заплашиха от бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай