Готвят рестарт на поделението във Враца

Готвят рестарт на поделението във Враца | StandartNews.com

Враца. Рестарт на закритото точно преди година военно поделение 52 380 искат врачани.

На митинг пред паметника на Васил Левски в града бе приета декларация за възобновяване на дейността му, която ще бъде изпратена до президента, до председателя на Народното събрание, до министър председателя и до министъра на отбрана.

Според сегашното ръководство на армията съществува възможност за създаване на ново формирование на Сухопътни войски, което основно да помага на населението при бедствия и аварии. В момента екипът на министър Ангел Найденов обмисля как да се осигури финансирането при ограничения ресурс, с който разполагат въоръжените сили.

Според предварителния анализ врачанският гарнизон може да бъде възстановен през есента и в него да бъдат назначени около 400 души. При закриването му на 1 юли миналата година повече от 800 военни бяха освободени. Някои си намериха работа в други поделения, но повечето от тях смениха професиите си или останаха без работа.

Кметът на Враца Николай Иванов и новият областен управител Венцислав Василев подкрепиха декларацията и разкриха, че вече работят за рестарта на поделението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай