Гордост в Кубрат. Отличник вдигна знамената

Градът отбеляза Деня на българската община

Гордост в Кубрат. Отличник вдигна знамената | StandartNews.com

С издигане на флаговете на Република България и Община град Кубрат, бе дадено началото на тържествената церемония по повод Деня на българската община, който отбелязваме днес – 12 октомври. Знамената на Родината и Община Кубрат издигнаха директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към местната администрация в Кубрат Стефан Калинов и ученикът от XI-ти „а“ клас при СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Каан Велиев.

На тържествената церемония пред паното „Завет на хан Кубрат“ в лудогорския град присъстваха председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров, заместник-кметът на Община Кубрат г-н Мирослав Йорданов, кметове на кметства, мести парламентаристи, директори на дирекции, началници на отдели, служители в общинската администрация и граждани.

Поздравление за празника произнесе заместник-кметът г-н Мирослав Йорданов:

„През годините местната власт се утвърди като неразривна част от държавната власт – тази, която е най-близко до гражданите и работи в техен интерес. Именно утвърждаването на една обединена общност се превърна във водеща обща цел за всички нас, защото комуникацията и връзката с Вас – жителите на община Кубрат, са основния двигател на нашата работа. Благодаря, че не сте безразлични към развитието на нашия град , че милеете за живота тук, че открито поставяте належащите проблеми! Благодаря, че избрахте да бъдем Вашия глас тук и пред света! Именно това ни прави и по-отговорни като институция, мотивирайки ни да работим още по-усърдно, по-последователно и разбира се по-успешно.

Уважаеми колеги, скъпи специалисти в Общинската администрация! Благодаря Ви за професионализма, с който не спирате да изпълнявате служебните си задължения, въпреки трудностите пред които се сблъскваме заедно! Благодаря Ви за идеите, за подкрепата и за общата посока, в която Община Кубрат смело върви! Тази, която превръща града ни в по-привлекателно и желано място за инвестиции и по-добър живот. Не спирайте да дерзаете, да опитвате и да следвате общите ни принципи. Бъдете здрави, успешни и вдъхновени! Честит празник!“, каза в обръщението си пред присъстващите заместник-кметът Мирослав Йорданов.

Празникът на Община Кубрат ще продължи и утре /четвъртък/ от 10.30 часа, когато ръководството на местната управа, начело с Кмета г-н Алкин Неби, ще се срещне с ученици от Училищния съвет на кубратското училище „Христо Ботев“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай