Гимназии от Видин и Зайчар създават младежки продукт

Гимназии от Видин и Зайчар създават младежки продукт | StandartNews.com

Видин. Учители и ученици от природо-математическата гимназия във Видин и от гимназията на сръбския град Зайчар се срещнаха във Видин, съобщи Йордан Йорданов, преподавател в българското училище. Те ще работят цяла година заедно за изпълнение на проекта „Единение – партньорство за знание и добросъседство". Сръбското ръководство поема учителката Сандра Николич.

За проекта двете школа получават 123 662 евро европейски средства чрез програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия.

Предстои във всяко училище да бъдат създадени по 3 клуба – за информационни технологии и за етнографски и географски изследвания. В тях тийнейджърите ще правят изследвания на културни, етнографски и туристически обекти, за да създадат мултимедиен туристически продукт. Той ще бъде адресиран към младите хора на двата гранични района. Проектът предвижда и създаване на информационна мрежа за комуникация между двете училища.

Това е втори проект, който двете гимназии реализират. Първият е изпълнен преди години. С „Кой си ти, кой съм аз" двете училища са се опознали и са създали първите си връзки за сътрудничество и общо развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай