Ева Жечева боядисва яйца с изоставени деца

Ева Жечева боядисва яйца с изоставени деца | StandartNews.com

Монтана. Председателят на Агенцията за закрила на детето Ева Жечева боядисва на велики четвъртък яйца с живеещите в центъра за деца от семеен тип в ж.к. „Младост" – 2 в Монтана. Преди това тя провери условията, при които живеят децата.

През последните 2 – 3 месеца у нас от домовете от стария тип са изведени 103 деца, каза тя. В тях остават още 4089, които живеят в 112 дома. През миналата година 13 такива институции са закрити, процесът продължава и през 2014. Целта е повече деца да заживеят в нови центрове или в приемни семейства.

Центровете, изградени в много общини с европейски средства, предлагат прекрасни условия за живот на децата, допълни Ева Жечева. Персоналът обаче се оказва не достатъчно подготвен за специалните потребности на децата с увреждания. Агенцията ще помага на общините за неговото обучение.

Жечева похвали кмета на Монтана Златко Живков и областния управител Николай Пенчев, че обръщат специално внимание на изграждането на центрове и намирането на квалифициран персонал за тях. През 2013 в Монтана са изградени 4 нови жилища от семеен тип за изоставените деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай