Депутат и кмет поведоха хорото на събора в Чубрика

Депутат и кмет поведоха хорото на събора в Чубрика  | StandartNews.com

След 20-годишно прекъсване родопското село Чубрика отново събра жители и гости на традиционен събор-мевлид. Празникът се организира от кметството и читалище „Св.Климент Охридски" с финансовата помощ на изселници от района. Присъстваха много хора от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Белгия, Англия, Холандия и далечна Австралия.

„Човек винаги може да намери хубава работа и добър живот в чужбина, но никога няма да се почувства щастлив, както се чувства в своя роден край", каза развълнуван председателят на Организационния изселнически комитет Адем Гюнгьордю от Мелбърн и рецитира безпогрешно целия текст на Вазовото стихотворение „Отечество любезно, как хубаво си ти!".

Участниците в събора бяха приветства от кмета на Ардино Ресми Мурад, който сподели, че празниците дават възможност на родопчани, живеещи в различни краища на страната и чужбина не само да се срещат, но и да обменят идеи и обсъждат съвместни проекти.

„Тази емоционалност и топлота, които внасят нашите изселници далеч от България, правят селските празненства особено впечатляващи и вълнуващи", подчерта в приветствието си депутатът от „Коалиция за България" Милко Багдасаров, който също бе гост на селищния празник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай