Държавата даде детска градина на община Симитли

Държавата даде детска градина на община Симитли | StandartNews.com

Благоевград. С решение на Министерски съвет от понеделник държавата прехвърли безвъзмездно на община Симитли правото на собственост върху детската градина в село Черниче.

Имотът е 1612 кв. метра, а жилищната сграда е 145 кв. метра. Те вече са в актива на общината. Предстои областният управител на Благоевград Муса Палев да подпише договора с кмета на община Симитли Апостол Апостолов за безвъзмездното прехвърляне на собствеността. Процедурата ще бъде финализирана до дни.

До момента сградата на детската градина в село Черниче бе собственост на Национална компания „Железопътна инфраструктура". Общината неведнъж е правила постъпки пред държавата, за да стане собственик на имота, да го стопанисва и поддържа, както и да инвестира в него. Заради това забавачката не бе включвана в списъците за ремонт със средства от капиталовите разходи на общината, както и по проекти за инвестиции с европейско финансиране. „В най-кратки срокове ще започнем цялостен ремонт и на детската градина в Черниче", увери кметът Апостол Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай